Technische problemen bij registry haalt .es-namen uit de lucht

Red.es, de registry die de .es extensie (Spanje) beheert, heeft eerder vandaag technische problemen gehad met hun nameservers. Hierdoor waren verscheidene .es-namen niet of slecht bereikbaar. Het probleem zou ondertussen opgelost zijn. De oorzaak zou te zoeken zijn bij een mislukte DNSSEC-ondertekening van de zonefile, maar er zijn nog geen verdere details over bekend gemaakt.

Dat er technische problemen zijn met de nameservers van een registry is erg zeldzaam. Het correct laten werken van de nameservers is natuurlijk de core business van elke registry en zij doen er alles aan om 100% uptime te halen, maar soms gaat dat toch nog fout. De vorige grootschalige DNS-problemen bij een registry die het nieuws haalden was bij DENIC (de registry voor de .de-namen), maar dat is ook weeral zo’n 8 jaar geleden. Voordien hadden ook .nu, .se (Zweden) en .biz al eens gelijkaardige problemen ondervonden.

Posted under Uncategorized

This post was written by admin on June 8, 2018

Comments are closed.

More Blog Post