Zuid-Afrikaanse registry overweegt registraties onder .za

De Zuid-Afrikaanse registry houdt momenteel een rondvraag om te peilen naar de interesse voor registraties rechtstreeks onder .za. Afhankelijk van de resultaten van deze rondvraag zullen ze verder bekijken of de introductie van .za interessant kan zijn.

De rondvraag komt er ondermeer omdat verscheidene Zuid-Afrikaanse registrars hun interesse in deze extensie hadden laten blijken aan de registry. Zij hebben ook duidelijk te kennen gegeven aan de registry mee op de kar te zullen springen, indien registraties rechtstreeks onder .za mogelijk zouden worden. De registry wil deze stelling nu aftoetsen bij het grote publiek.

Momenteel zijn alleen third level registraties mogelijk (.co.za, .ac.za, .gov.za, .org.za en .net.za). Mocht de Zuid-Afrikaans registry beslissen second level registraties, dus registraties rechtstreeks onder .za, toe te staan dan zouden ze hiermee alvast het voorbeeld volgen van enkel andere registries die de afgelopen jaren ook second level registraties toegestaan hebben, zoals Nominet voor .uk (Verenigd Koninkrijk) en Kenic voor .ke (Kenia).

 

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on March 15, 2018

Comments are closed.

More Blog Post