Rechtstreeks registreren onder .mt wordt binnenkort mogelijk

nicmtlogo

Nic-malta, de registry die de .mt domeinnamen beheerd, kondigde recent aan dat zij plannen rechtstreekse domeinnaamregistraties te laten plaatsvinden onder .mt. De exacte datum wanneer dit mogelijk zal zijn is echter nog niet gekend. Momenteel zijn enkel de derde level registraties mogelijk, zoals bijvoorbeeld onder .com.mt en org.mt.De lancering van .mt zal gelijkenissen treffen met de .uk registraties 2 jaar geleden. Net zoals bij .uk, zal de .mt domeinnaam die overeenkomt met een actieve .com.mt of .org.mt domeinnaam gereserveerd blijven voor de eigenaar van deze derde level domeinnaam. Deze reservatie zal 3 jaar duren. Echter is de activatie van zo’n gereserveerde domeinnaam gratis tijdens deze periode. De registratievoorwaarden die gelden voor .mt zullen ook minder streng worden als deze voor bv. .com.mt. Momenteel vermoeden de meeste betrokken personen dat zij een in Malta erkende merknaam dienen voor te leggen indien zij een .com.mt domeinnaam wensen te registreren, dit is echter incorrect. Voor .com.mt dien je een bewijs aan te leveren van een echte connectie tot de naam die je wenst te reserveren (bijvoorbeeld door een geregistreerde merknaam in een ander land, of je bedrijfsnaam). Voor rechtstreekse registraties onder .mt is dit echter niet meer nodig. Registraties zijn echter nog steeds beperkt tot bedrijven, dus geen individuele personen, en de eigenaar van de domeinnaam zou ook de gebruiker van de domeinnaam moeten zijn (dus geen proxy of privacy diensten worden aanvaard).

Je kan nu reeds je .mt domeinnaam pre-registreren. Echter biedt een pre-registratie geen garantie op een effectieve toekenning van de domeinnaam. Je kan beter je domeinnaam nu reeds registreren onder .com.mt om je ervan te verzekeren dat de gereserveerde .mt domeinnaam voor jou gereserveerd zal worden zodra de rechtstreekse registraties worden geopend.

Hoewel de verhuis naar een tweede level domeinnaamregistraties een logische keuze is voor landen die nog steeds met de derde level landcodes werken, blijkt uit onder andere de .uk lancering dat oude gewoontes moeilijk aangepast kunnen worden. De meest verkozen domeinnaamextensie in het Verenigd Koninkrijk is nog steeds .co.uk in plaats van .uk. Zelfs als we kijken naar het aantal nieuwe geregistreerde domeinnamen, blijft .co.uk de .uk verslaan met maar liefst tot 6 keer meer aanvragen.

Posted under Uncategorized

This post was written by Vanessa De Loose on June 8, 2016

Comments are closed.

More Blog Post