EURid lanceert .ею

EURid (.eu-registry) heeft op 1 juni de .ею-extensie gelanceerd. Dit is de Cyrillische versie van het .eu-domein. Iedereen die dit wenst, kan een naam aanvragen onder deze extensie. Namen die Cyrillische tekens bevatten, kunnen vanaf nu ook nog maar enkel onder dit Cyrillisch domein geregistreerd worden en niet onder de reguliere .eu-extensie.Voor iedereen die reeds een naam met Cyrillische tekens geregistreerd had onder de .eu-extensie heeft EURid dezelfde naam nu gratis geactiveerd onder het .ею-domein voor een periode van 3 jaar. Na deze 3 jaar dient de eigenaar de naam te verlengen, indien hij deze wenst te behouden en zal de naam met Cyrillische tekens onder het reguliere .eu-domein ook automatisch gedeactiveerd worden door EURid.

Opmerkelijk is dat EURid dit nieuwe domein gelanceerd heeft als ccTLD en niet als new gTLD. Hierdoor zijn ze niet verplicht zich aan de regels te houden voor de release van een new gTLD en hoeven ze bijvoorbeeld geen sunrise te organiseren. Verder is het nu afwachten of er ook een Griekse variant komt van de .eu-extensie. Ook dient er even gekeken te worden of de .ею-extensie zal aanslaan daar er binnen Europa eigenlijk enkel in Bulgarije Cyrillische karakters gebruikt worden.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on June 3, 2016

Comments are closed.

More Blog Post