Ga globaal met .global

globalkleinAls u of uw organisatie een klantenbestand hebben dat de hele wereld beslaat of plannen hebben om uw klantenbestand wereldwijd uit te breiden, dan kan een .global-naam een eerste stap in de goede richting zijn.

Je kon reeds je naam registreren om een bepaald land (.be, .nl, .de,…) of een bepaalde regio (.eu, .us,…) te coveren. Als je wilde aangeven dat je wereldwijd actief was, kon je je naam ook onder .com of .net,… registreren maar met de .global-extensie komt hier verandering in.

De meeste nieuwe extensies die gedurende de afgelopen jaren gereleased werden, zijn extensies die zich toespitsen op een bepaalde producten- en dienstencategorieën. Daarnaast zijn er ook nieuwe extensies die bedoeld zijn voor een specifieke regio (.vlaanderen, .amsterdam, .paris,…).

Als u echter duidelijk wil maken dat uw diensten zich wereldwijd uitstrekken dan kan .global een ideaal domein zijn. Het springt harder in het oog dan een .com of .net-naam en kan zelfs een alternatief zijn indien uw naam niet langer onder deze extensie beschikbaar is. Verder kan een .global-naam ook gebruikt worden om een algemene website te creëren van waaruit uw klanten dan kunnen doorklikken naar het land of product waarover ze meer informatie wensen.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on March 3, 2016

Comments are closed.

More Blog Post