Binnenkort misschien toch “.bv” als domeinnaamextensie

Bouvet_Map

Bouvet Map” by varpOwn work. Licensed under Public domain via Wikimedia Commons.

De Noorse registrar NORID is, naast .no, ook verantwoordelijk voor de extensies .bv (Bouveteiland).  Ondanks het feit dat dit eilandje onbewoond is, heeft het dus wel zijn eigen landcode en dus ook domeinnaamextensie. Vanuit Noorwegen is er niet eerder interesse geweest om ook daadwerkelijk domeinnamen te gaan verkopen onder die extensie, gezien het feit dat er helemaal geen inwoners zijn van Bouveteiland. Tot voor kort had de registry zelfs een standaard melding klaar staan om duidelijk te maken dat registraties onder .bv zeker en vast niet mogelijk zijn.

Daar komen ze nu echter voorzichtig van terug. Ze weten ondertussen in Noorwegen ook dat “BV” in Nederland een vennootschapsvorm is en dat er vanuit Nederland wel interesse zou zijn om namen onder .bv te registreren. Norid praat daarom nu met de SIDN (registry voor .nl-namen) omtrent een mogelijkheid om toch .bv als domeinnaamextensie te gaan lanceren, specifiek bedoeld voor Nederlandse bedrijven.

De Noorse overheid zou ook al akkoord zijn met het idee, zij zijn voornamelijk geïnteresseerd in de potentiële extra inkomsten die dit kan genereren.

Posted under Uncategorized

This post was written by admin on September 23, 2014

Comments are closed.

More Blog Post