Opgelet: na de reclame-ronselaars, nu ook de domeinnaam-ronselaar

schaduw2We krijgen opnieuw meldingen binnen van een erg actieve domeinnaam-ronselaar. Ze proberen je, tegen natuurlijk een verhoogd tarief, een domeinnaam te verkopen die op je huidige naam lijkt, onder het mom dat er een andere partij al een aanvraag deed voor die naam maar dat jij voorrang krijgt. Aan mailtjes vanuit China of Amerika met zulke spookverhalen zijn we ondertussen al een beetje gewend, maar nu heeft een firma in Nederland deze malafide praktijken omarmd. Die firma “I.P. Merk & Domeinregistratie” belt nietsvermoedende houders van bijvoorbeeld een .be domeinnaam op met het verhaal dat dezelfde naam onder bijvoorbeeld .com of .nl aangevraagd werd door iemand anders, maar jij zou voorrang krijgen op de registratie. Als je maar snel genoeg reageert en natuurlijk voldoende betaalt.

Aan de telefoon worden echter telkens andere namen genoemd. De ene keer is het “Joris Groeneveld” die belt, de andere keer “Martijn Vissers” of “dhr Meijer”. Of die namen echt zijn is maar de vraag. Soms is het echter ook een vrouw die belt, ook telkens weer met een andere naam.

In Nederland blijkt deze persoon al een tijdje bezig. bNamed.net ontdekte dat dezelfde persoon in 2013 ook al opereerde onder de namen “IPMG”, “IPMGroup” en “Domein Regulatie Benelux”. Het verkoopstrukje was verder echter exact hetzelfde.

Het telefoonnummer dat ze gebruiken is momenteel 0202170064 of 0202170068 (nummers in Nederland). Dat zijn trouwens geen gewone vaste-lijn nummers maar VoIP-nummers om via Internet te bellen. Waarschijnlijk ook daar weer om regelmatig van nummer te kunnen veranderen.

Vermoedelijk verandert hij binnenkort wel weer eens van naam. Wees dus sowieso voorzichtig en zeg niet zomaar toe als je over zulke zaken gecontacteerd wordt. Bij twijfel: neem eerst contact op met je vaste aanspreekpunt voor domeinnamen, of bel ons even (bNamed.net; +32.34004343 of +31.404003839) voor meer zekerheid.
Geef zeker niet te kennen dat je geïnteresseerd zou zijn in de domeinnaam! We merken dat, eenmaal je een zeker interesse te kennen gegeven hebt, ze snel die naam registreren zodat je hem nadien enkel nog via hen te pakken kan krijgen.

Heb je hier zelf al ervaring mee? Ben jij ook gecontacteerd? Laat even een bericht achter hier onder met meer informatie!

 

Update: ondertussen kregen we bericht dat dezelfde persoon nu weer actief is onder de naam “TIPO – Trademark & Intellectual property office”, met een vrij echt uitziende website op ww.tipo.be. Maar ook dit is dus gewoon hetzelfde foute verhaal, niet op in gaan!

Posted under Uncategorized

This post was written by admin on September 18, 2014

4 Comments so far

 1. Rene December 12, 2014 11:51 am

  Vandaag gebeld door Tipo. Bedankt voor de waarschuwing! Vragen of wij toestemming willen geven om het vrij te geven, anders wordt de wet overtreden?????? Vaag verhaal

 2. Pascal October 5, 2015 9:38 am

  Ben vandaag (5-10-15)door ze gebeld. Gebruiken de naam IP.dns ingeschreven met kvk 57856648.

  Onbegrijpelijk dat ze hiermee door kunnen gaan. Bedankt voor de tip.

 3. Wesley October 6, 2015 11:26 am

  Vandaag ook gebelt en toen ik zij dat we een hele grote legal department hebben in de US (Wat ook zo is) en we de aanvrager van het domein zouden vervolgen als ze onze naam gaan gebruiken voor commercial doelen was hun intresse over. Bedankt voor de post hierdoor had ik het al snel in de gaten. Heb namelijk snel het telefoonnummer op google opgezocht. 0202170068

  P.S.

  Had Safenames open staan dus tijdens het gesprek had ik hem zelf al geclaimed. Vonden ze niet leuk whahaha.

 4. Peter October 6, 2015 1:59 pm

  Ja hier hetzelfde op 6 oktober 2015. Niet op ingaan!

More Blog Post