Lancering .uk is groot succes

dotUKSinds gisteren is het mogelijk om een domeinnaam te registreren rechtstreeks onder .uk. Voor die tijd, waren enkel namen onder .co.uk, .me.uk, .net.uk en .org.uk mogelijk. Nominet (de registry die de .uk-extensie uitbaat) heeft bekend gemaakt dat in de eerste 24 uur reeds meer dan 50.000 domeinnamen geregistreerd werden onder .uk. Dat overstijgt aanzienlijk de aantallen die we in de loop van de afgelopen maanden gezien hebben bij de nieuwe gTLD’s die toen gelanceerd werden. Het succes van .uk toont duidelijk aan dat de landcode-extensies belangrijk blijven, ondanks het stijgende aantal generieke extensies.

De meeste registraties zijn natuurlijk toe te schrijven aan eigenaars van een .co.uk-naam die hun naam ook onder .uk geactiveerd hebben. De registry heeft een “grandfathering” systeem op poten gezet dat er voor zorgt dat houders van een bestaande naam onder .co.uk, .me.uk, .org.uk en .net.uk zich de eerste 5 jaar geen zorgen hoeven te maken dat hun naam onder .uk gekaapt zou worden door iemand anders.

De lancering van .uk ging gepaard met een grote campagne, waarbij onder andere de bekende Brit Stephan Fry op de dag van de lancering officieel aankondigde over te stappen voor zijn website naar .uk.

Posted under Uncategorized

This post was written by admin on June 11, 2014

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: