.gent komt eraan

De .gent-registry heeft de planning voor de release van de .gent-extensie gecommuniceerd. De release zal verlopen via 2 sunrises, een landrush om te eindigen met general availability.De eerste sunrise-periode start op 1 september 2014 en loopt tot en met 1 oktober 2014. Tijdens deze sunrise kunnen merknaamhouders die hun merknaam hebben aangemeld bij het TradeMark ClearingHouse (TMCH) een aanvraag indienen om hun naam onder het .gent-domein te registreren.

De tweede sunrise-periode gaat 10 oktober 2014 van start en eindigt op 10 november 2014. Tijdens deze sunrise kunnen bedrijven, inwoners, non-profit organisaties en regionale overheden uit de Gentse regio hun naam onder de .gent-extensie registreren. Om aan deze sunrise te kunnen deelnemen, dien je je eerst te registreren in het .gent ClearingHouse. Dit is mogelijk sinds 07/05/2014. Om je naam aan te melden bij het .gent ClearingHouse dien je in de Gentse regio te wonen. Dit houdt in dat je postcode met het cijfer 9 dient te starten. Je kan dan bijvoorbeeld je bedrijfsnaam aanmelden bij het .gent ClearingHouse. Tijdens deze tweede sunrise-fase zal je dan enkel je bedrijfsnaam onder het .gent-domein kunnen registreren. Tijdens deze sunrise geldt het first come, first served principe.

De 2 sunrises worden gevolgd door de landrush. Deze gaat 17 november 2014 van start en eindigt op 19 november 2014. Tijdens deze landrush kan iedereen die dit wenst een naam onder de .gent-extensie registreren. De prijs voor dergelijke registratie zal tijdens deze periode wel hoger liggen. Ook tijdens deze landrush geldt het first come, first served principe.

Ten slotte eindigt de release van de .gent-extensie met de general availability. Deze start op 24 november 2014. Vanaf dan kan iedereen die dit wenst een naam registreren onder het .gent-domein op basis van het first come, first served principe.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on May 30, 2014

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: