2012 was goed jaar voor DNS.be

Uit een persbericht dat DNS.be (.be-registry) vandaag verstuurde, blijkt dat 2012 een bijzonder goed jaar was voor de .be-extensie.

Zo werden er in 2012 voor het eerst meer dan 300.000 nieuwe namen in één jaar geregistreerd. In 2012 werden er om precies te zijn 306.341 nieuwe .be-namen geregistreerd. Door deze nieuwe registraties komt de .be-extensie binnen in de top 10 van grootste Europese extensies. Duitsland, (.de), is nog steeds de onbetwiste koploper, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (.co.uk) en Nederland (.nl). De top 5 wordt vervolledigd door Rusland (.ru) en Frankrijk (.fr). Plaats 6 en  7 worden ingenomen door Italië (.it) en Polen (.pl). België bevindt zich momenteel op de 10de plaats in deze ranking en kan dus nu de achtervolging in zetten op Zwitserland (.ch) en Spanje (.es) die respectievelijk de 8ste en 9de plaats bekleden.

Verder blijkt uit de cijfers van DNS.be ook dat 65% van de .be-namen een Belgische eigenaar heeft, 19% van de .be-namen hebben dan weer een eigenaar uit Nederland en 6% van de namen heeft een Franse eigenaar. Verder blijkt in 2012 het registreren van .be-namen om er een webshop of een blog aan te linken in de lift zat.

Tot slot tonen de cijfers ook aan dat .be-namen verspreid zitten over verschillende registrars, de top 3 van .be-registrars is verantwoordelijk voor 20% van alle registraties, de top 16 voor 50%. Hier kunnen we uit besluiten dat de .be domeinnamenmarkt een gezonde en competitieve markt is.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on April 23, 2013

Comments are closed.

More Blog Post