Google koopt yt.be domein

Google heeft onlangs de naam yt.be gekocht. Deze domeinnaam zal door Google gebruikt worden als een verkorte url om te kunnen verwijzen naar YouTube, de eigen videodienst van Google.

Momenteel verkort Google de URL van YouTube met de naam youtu.be maar nu hebben ze de naam yt.be in handen gekregen. Deze naam werd in 2003 reeds geregistreerd maar nu is Google de eigenaar van dit domein. Deze URL verkorters zijn vooral belangrijk voor personen die via Twitter een bezoek brengen aan YouTube. Dagelijks zijn er 3 miljoenen bezoeken aan YouTube via tweets en daar een tweet maximaal 140 tekens mag bevatten, is een dergelijke URL-verkorter leuk meegenomen. Google zelf gebruikt de URL verkorter g.co om naar zichzelf te verwijzen via Twitter.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on April 11, 2013

Comments are closed.

More Blog Post