Trademark Clearinghouse actief vanaf 26 maart

Op 26 maart 2013 zal het Trademark Clearinghouse (TMCH) zijn deuren openen. Het TMCH zal een belangrijke rol spelen bij de sunrise-periode van de release van de nieuwe gTLD’s.

Zoals eerder vermeld zal de release van de goedgekeurde nieuwe gTLD’s verlopen via de welbekende 3 fases: sunrise, landrush en general availability. Tijdens de sunrise wordt aan merkhouders de kans gegeven om hun merk onder één of meerdere extensies te registreren. Als u dit als merkhouder wenst te doen, is het noodzakelijk dat u zich eerst registreert bij het TM Clearing House. Het TMCH is de partij die zal nakijken of u wel degelijk de eigenaar bent van dit merk. Daarenboven zullen ze u ook op de hoogte brengen, gedurende minstens 60 dagen na de release van een nieuwe extensie, indien iemand anders uw merknaam onder deze nieuwe extensie tracht te registreren.

U kan uw merk voor 1, 3 of 5 jaar registreren via TM Clearing House. Uiteraard bent u vrij om te kiezen voor welke periode u intekent. En eens u uw merk onder een bepaalde nieuwe gTLD geregistreerd hebt, kunt deze naam elk jaar opnieuw verlengen, ongeacht of u dan nog bij het TM Clearing House geregistreerd bent of niet. Waarom dan uw merk eventueel toch voor 3 of 5 jaar registreren? Omdat er enkele 100den aanvragen gedaan zijn voor nieuwe extensies en de sunrises voor al deze nieuwe extensies over een lange periode zullen lopen. Als u dus op de eerste rij wilt zitten om uw merk tijdens de sunrise onder een bepaalde extensie te registreren en op de hoogte gehouden te worden als iemand een poging onderneemt uw merk onder een andere gTLD te registreren, zult u het TM Clearing House de eerstkomende jaren nog nodig hebben.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on February 26, 2013

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: