.me doet het goed

De .me-extensie (Montenegro) doet het goed wat het aantal registraties betreft. .me is een vrij jonge extensie. Registraties zijn nog maar mogelijk sinds 2008. Het aantal registraties zit echter duidelijk in de lift.

In 2008 werden er 182.232 .me-namen geregistreerd. In 2012 stond de teller op 668.881 .me-domeinnamen. Dit betekent dat er op 4 jaar tijd ongeveer 3,5 keer zoveel .me-namen geregistreerd werden als in 2008. Het spreekt vanzelf dat de .me-registry hier bijzonder tevreden over is. Eén van de redenen van de populariteit van deze extensie heeft ongetwijfeld te maken met de Engels betekenis van het woord ‘me’ en niet zozeer met het feit dat het de landextensie van Montenegro is.

Uit onderzoek van de registry blijkt ook dat voor bedrijven de .me-extensie na het .com-domein, de meest geprefereerde extensie is om een domeinnaam onder te registreren. Verder blijkt dat 53% van alle geregistreerde .me-namen geregistreerd werden door bedrijven en particulieren uit de Verenigde Staten. En wat de extensie helemaal interessant maakt, is dat er nog 35% van alle 3-letter domeinnamen onder deze extensie beschikbaar zijn.

Als u dus nog op zoek bent naar een leuke extensie om uw portfolio uit te breiden, denk dan zeker een keertje aan het .me-domein.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on February 21, 2013

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: