IDN .be-namen

Op 11 juni 2013 start DNS.be (.be-registry) met het aanbieden van IDN .be namen. IDN namen zijn domeinnamen die ook niet-Latijnse karakters mogen bevatten.

DNS.be heeft beslist om voor de IDN-namen een set van tekens te gebruiken die alle letters met accenten in het Nederlands, Frans en Duits bevat, de 3 Belgische landtalen. Verder werden er ook tekens uit andere Europese talen opgenomen, zoals ondermeer tekens uit het Deens, het Zweeds en het Fins. Concreet zullen volgende tekens gebruikt kunnen worden: ß, à, á, â, ã, ó, ô, þ, ü, ú, ð, ä, å, ï, ç, è, õ, ö, ÿ, ý, ò, æ, é, ê, ë, ì, í, ø, ù, î, û, ñ, œ

DNS.be heeft besloten om voor deze IDN .be-namen geen sunrise periode in te lassen. Dit betekent dus dat eigenaars van een geregistreerd merk geen voorrang hebben op anderen om hun merk als eerste te registreren. Er zal ogenblikkelijk gestart worden met de landrush. Tijdens de landrush kan iedereen die dit wenst een IDN naam onder het .be-domein registreren. Het first come, first served principe zal toegepast worden.

U pre-registreert dus best uw IDN .be-naam vooraf zodat de aanvraag hiervoor op 11 juni 2013 door uw registrar bij de .be-registry ingediend kan worden.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on February 19, 2013

Comments are closed.

More Blog Post

Next Post: