Ware rush op ‘pope’ domeinnamen

Toen de paus begin deze week bekend maakte te zullen aftreden, reageerde ook de domeinnaam-markt snel en heftig op dit nieuws. We zagen een ware rush op domeinnamen die het woord ‘pope’ bevatten.

Volgende grafiek toont de piek in het aantal domeinnaam-registraties met het woord ‘pope’ sinds de bekendmaking van het aftreden van de paus later deze maand. Ook is er op Internet nu al begonnen met te gokken wat de volgende pausnaam zal zijn. Als u echter nog een domeinnaam die een mogelijke pausennaam bevat, wenst te registreren, bent u er waarschijnlijk aan voor de moeite. Toen het nieuws over het aftreden van de paus bekend raakte, registreerde een man uit Illinois onmiddellijk de namen PopeClement.com, PopeUrban.com, PopeInnocent.com en PopeInnocentXIV.com. Dezelfde persoon had ik in december 2012 ook reeds de namen PopeClementXV.com en PopeUrbanIX.com geregistreerd.

Een andere persoon heeft dan weer reeds in 2005, na het aantreden van de paus, de naam ClementXV.com en InnocentXIV.com geregistreerd terwijl de naam UrbanIX.com reeds in 1999 geregistreerd werd. Ook de namen PopeJohn.com (2001) en PopeJohnXXIV.com (2007) werden reeds enkele jaren geleden geregistreerd.

Opmerkelijk is wel dat enkel namen die het woord ‘pope’ bevatten vlot geregistreerd werden na de bekendmaking van het aftreden. Als u nog een naam wenst te registreren die het woord ‘paus’ of ‘pape’ bevat u nog meer dan genoeg keuze hebt.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on February 14, 2013

Comments are closed.

More Blog Post