DNS.be gaat .vlaanderen beheren

De Vlaamse overheid heeft beslist dat DNS.be (.be-registry) verantwoordelijk wordt voor het beheer van de .vlaanderen extensie. Dat werd vandaag door de registry bekend gemaakt.

Zoals we reeds eerder berichtten, is het sinds half januari 2012 mogelijk via ICANN een aanvraag in te dienen voor een gepersonaliseerde gTLD. De Vlaamse regering heeft nu beslist ook mee op de kar te springen en een aanvraag in te dienen voor de extensie .vlaanderen. Het indienen van deze aanvraag en het mogelijke beheer van deze extensie heeft de regering uitbesteed aan DNS.be (.be-registry). Zij hebben nu tot 22 april 2012 de tijd om deze aanvraag in te dienen via ICANN.

DNS.be is verheugd dat zij gekozen werden door de Vlaamse overheid. ‘Een domeinnaam onder .vlaanderen is een mooie gelegenheid om bedrijven, organisaties en particulieren de kans te geven hun link met Vlaanderen duidelijk te maken,’ aldus de Vlaamse overheid en DNS.be

Het is echter nog niet zeker of deze extensie er dan ook effectief komt. ICANN zal alle aanvragen na 22 april één voor één controleren. ICANN heeft echter ook al te kennen gegeven dat ze van plan zijn om ‘slechts’ 500 aanvragen voor gepersonaliseerde gTLD’s goed te keuren. De vraag is dus of .vlaanderen hierbij zal zijn.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on March 20, 2012

2 Comments so far

  1. Gerrit March 23, 2013 6:34 pm

    Als geboren in Gent (maar ik weiger mezelf Vlaming te noemen gezien mijn afkeer van het Vlaams nationalisme) en woonachtig te Brussel, hoop ik van harte dat de nieuwe extentie er NIET komt. Wij zijn en blijven België, we hebben al .BE. Er is geen nood om politiek olie op het vuur te gooien en voor verwarring te zorgen met een .vlaanderen domein. What’s next? .betekom ? .puurs ? Regionale domeinen kunnen enkel verwarring veroorzaken (.cat was al riskant als precedent maar je kan het als een taalkundig domein zien ipv een regiodomein) maar Vlaanderen heeft niet bepaald een nuttig argument om aanspraak te maken op een domein extentie. .be doet het nog steeds prima. Op enkele uberfanatieke nationalisten na, zit iemand eigenlijk echt te wachten op een .vlaanderen domein? Ik alvast NIET. Ik ben Belg, geen Vlaming. In Brussel spreek ik gewoon Frans. .be voldoet prima voor mij en België als land is een heel mooi “merk”!

  2. Gerrit March 23, 2013 6:40 pm

    PS wanneer komt er eindelijk eens een domeinextentie voor Noord Cyprus? Voor Kosovo? Voor Somaliland? Dit zijn enkele voorbeelden van de facto onafhankelijke landen die enkel door politieke onduidelijkheid nog niet erkend zijn maar wel al als volledig soevereine staten functioneren. Misschien is dit net iets belangrijkers dan elke grootstad of regio een domeinnaam te geven? .berlin zou ook op de kandidatenlijst staan ; nog een voorbeeld van onnodig verwarring zaaien want .de werkt uitstekend. Er zijn landen die wel degelijk soeverein functioneren maar nog steeds geen eigen suffix hebben.

Trackbacks

More Blog Post