Worden meer dan 6% .no-namen binnenkort verwijderd?

NORID, de registry die het .no-domein beheert, is kortgeleden gestart met te controleren of eigenaars van een geregistreerde .no-domeinnaam nog steeds het recht hebben deze naam te registreren gezien de strenge registratievoorwaarden. Om een .no-naam te kunnen registreren, dien je een officieel Noors bedrijf te zijn en er kunnen slechts een beperkt aantal .no-namen per bedrijf geregistreerd worden. Deze zaken werden tot nu toe enkel gecontroleerd op het moment dat de naam daadwerkelijk werd geregistreerd.

Uit deze controle bleek dat informatie van ongeveer 22.000 niet meer bestaande Noorse firma’s nog steeds gebruikt werd als eigenaarsinformatie voor meer dan 35.000 .no-namen. Dit is iets meer dan 6% van alle huidige geregistreerde .no-namen.

In de komen weken zal Norid emails en brieven naar al deze eigenaars versturen waarin ze aangeven dat hun registratie niet langer voldoet aan de registratievoorwaarden. Verder zal de registry hen ook de kans geven deze eigenaarnaarsinfo te corrigeren naar een bedrijf dat nog wel als actief geregistreerd staat in het Noorse handelsregister. Als de eigenaarsinfo niet gewijzigd wordt binnen de 60 dagen na ontvangst van deze e-mail of brief dan zal de domeinnaam verwijderd worden en 30 later zal de naam terug beschikbaar worden voor registratie. Vanaf dan kan iedereen die dit wenst en die aan de voorwaarden voldoet deze naam dus registreren.

Alle hoop is nochtans niet verloren voor eigenaars van een .no-naam die niet langer beschikken over een Noorse firma maar toch hun domeinnaam willen behouden. Ze zullen hun naam kunnen behouden als ze deze transferern naar een registrar die “local presence” aanbiedt voor .no domeinnamen (ook gekend als “trustee service”).

Uiteraard zal het even duren vooraleer dit proces voltooid is voor alle .no-namen. Gezien het volume verwacht Norid dat het 2 tot 3 maanden zal duren vooraleer alle betrokken domeinnaam-eigenaars gecontacteerd zullen zijn.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on March 20, 2012

Comments are closed.

More Blog Post