Guatemala introduceert IDN en .gt

Op 5 maart 2012 voert de .gt-registry 2 nieuwe zaken in namelijk de mogelijkheid om IDN namen te registreren en de mogelijkheid om (IDN) namen te registreren onder het .gt-domein.

Tot nu toe konden enkel namen onder de extensies .com.gt, .net.gt en .org.gt geregistreerd worden maar daar komt dus vanaf 5 maart 2012 verandering in. Ook is het vanaf dan mogelijk IDN-namen te registreren. IDN-namen zijn namen die niet Latijnse karakters bevatten. De .gt-registry zal aanvragen aanvaarden die volgende tekens bevatten: á, é, í, ó, ú, ü en ñ.

Op 5 maart gaat de sunrise van start die opgesplitst wordt in 2 fases. Tot en met 18 maart 2012 is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. Om een aanvraag in te dienen, dien je reeds administratief contact te zijn van een geregistreerde Guatemalaanse naam. Je kan van die naam dan de IDN-versie of (IDN) .gt aanvragen. Zo kan de eigenaar van de naam lapiz.com.gt dan lápiz.com.gt of lapiz.gt/lápiz.gt aanvragen.

Vervolgens zal de registry van 19 maart 2012 tot en met 28 mei 2012 alle aanvragen die tijdens deze sunrise werden ingediend analyseren. Het first come, first served principe is tijdens deze sunrise dus niet van toepassing.

Vanaf 29 mei 2012 kan iedereen die dit wenst een (IDN) .gt of IDN .com.gt, .org.gt of .net.gt-naam registreren. Vanaf dan geldt het first come, first served principe wel.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on March 5, 2012

Comments are closed.

More Blog Post