AFNIC overweegt IDN

Afnic (.fr-registry) overweegt om IDN-namen te gaan aanbieden. IDN-namen, Internationalised Domain Names, zijn namen die ook niet-Latijnse karakters bevatten, zoals bijvoorbeeld é, è, î,…

Aangezien het Frans een taal is waarin woorden met accenten nogal vaak voorkomen, is het te begrijpen dat Afnic deze optie overweegt. Momenteel houdt de registry een rondvraag onder zijn registrars om na te gaan hoe groot de interesse in dergelijke namen zou zijn.

De .fr-registry is niet de enige die met het idee van IDN-namen speelt, ook DNS.be (.be-registry) overweegt deze optie. Voor andere extensies, zoals bijvoorbeeld .eu, .lu en .com, is het reeds mogelijk namen met niet-Latijnse karakters te registreren. Andere extensies bieden zelfs reeds IDN-extensies aan. Een voorbeeld hiervan is de .РФ-extensie voor Rusland.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on January 26, 2012

Comments are closed.

More Blog Post