Terug van een kale reis: .co geen vervanging voor .com

080111_oco1Aan het begin van dit jaar heeft de Amerikaanse online winkel Overstock.com een deal gesloten met de .co-registry om de domeinnaam O.co te bemachtigen. Ze kregen de exclusieve mogelijkheid om deze naam te gebruiken als ze in ruil daarvoor een dure promotie-campagne zouden voeren voor hun nieuwe merk o.co. Die campagne zou dan ook ineens geloofwaardigheid geven aan de .co-extensie. Het ziet er nu naar uit dat dit een averechtse uitwerking heeft gehad voor beide partijen.

O.co heeft zojuist aangekondigd dat (althans voor de feestdagen), ze terug naar hun oude naam Overstock.com gaan. De reden was heel simpel: te veel mensen die O.co wilden bezoeken typten eigenlijk O.com in. Daardoor kwamen ze op een foutmelding terecht in plaats van op de online winkel. De naam o.com is namelijk op dit moment geblokkeerd, net als vele andere eenletter-.com-namen.
Denk dus best twee keer na voordat je een chique .co-naam koopt er van uit gaande dat je de vondst van je leven gedaan hebt. Veel bezoekers zullen niet bij jouw site terecht komen, maar bij de .com-variant. En in veel gevallen zal dat zelfs niet zomaar een foutmelding geven, maar misschien wel de website van een concurrent.

Posted under Uncategorized

This post was written by admin on November 17, 2011

Comments are closed.

More Blog Post