Cyrillische extensie Bulgarije hoogstwaarschijnlijk opnieuw afgewezen

Hoogstwaarschijnlijk zal ICANN de tweede aanvraag die Bulgarije indiende voor de registratie van de Cyrillische extensie “.бг” opnieuw afwijzen.

Bulgarije diende reeds een eerste aanvraag in in mei 2010 maar deze aanvraag werd toen afgewezen door ICANN. De reden hiervoor was dat ICANN vond dat er een verwarrende gelijkenis bestond tussen de Cyrillische “.бг” extensie en de .br-extensie, de landcode voor Brazilië.

Bulgarije liet zich echter niet ontmoedigen en diende in maart 2011 een nieuwe aanvraag in. Hoewel deze ICANN deze aanvraag nog niet definitief heeft afgewezen, lijkt de kans op een goedkeuring bijzonder klein daar ICANN nog steeds van mening is dat deze extensie gemakkelijk verward kan worden met de .br-extensie.

Valeri Borisov, de Bulgaarse minister van Transport, Technologie, Informatie en Communicatie zegt echter dat hij het definitieve antwoord wil afwachten. ‘Zelfs als de aanvraag nu opnieuw wordt afgewezen, zullen we blijven zoeken naar mogelijkheden om onze aanvraag nogmaals in te dienen en deze te laten goedkeuren,’ aldus Borisov.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on November 15, 2011

Comments are closed.

More Blog Post