.wales of .cymru op komst?

Volgens een studie die onlangs werd uitgevoerd door LE Wales in opdracht van Nominet (.co.uk-registry) bij Welshe bedrijven meent 59% van de ondervraagden dat de regio behoefte heeft aan een eigen domeinnaam-extensie. 40% van de ondervraagden meent ook dat een eigen extensie zou helpen hun zaak te promoten binnen Wales.

Uit de studie bleek dus duidelijk dat de Welshe gemeenschap een eigen domeinnaam-extensie opportuun acht. Wat deze eigen extensie zou moeten zijn, .wales of .cymru (het Welshe woord voor Wales), daar lopen de meningen iets wat uit elkaar..cymru lijkt de voorkeur te genieten, al geven de ondervraagden ook toe dat .wales aantrekkelijker kan zijn omdat dit waarschijnlijk op meer herkenning zal kunnen rekenen in het buitenland.

Verder ging het rapport ook de kosten na die de creatie van een eigen extensie met zich zou meebrengen en werd er eveneens gekeken naar mogelijke opbrengsten. Tussen januari en april 2012 wordt het mogelijk een eigen domeinnaam-extensie aan te vragen. ICANN heeft hiervoor reeds zijn fiat gegeven. De kosten die dergelijke aanvraag met zich meebrengt, zijn echter niet min. Maar het goede nieuws is dat Nominet (.co.uk-registry) zich reeds kandidaat gesteld heeft om de kosten van dergelijke aanvraag op zich te nemen op voorwaarde dat zij deze nieuwe extensie dan zouden mogen beheren.

De studie toonde echter ook aan dat er een omzet van 2 miljard pond gegenereerd zou kunnen worden wanneer Welshe bedrijven die momenteel een .com of .co.uk-naam gebruiken zouden overschakelen naar een .wales of .cymru naam.

De resultaten van de studie werden aan de Welshe regering overhandigd die reeds beloofd heeft met de resultaten rekening te houden.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on November 14, 2011

Comments are closed.

More Blog Post