Meer dan 900.000 .РФ domeinnamen geregistreerd

De Russische registry heeft aangekondigd dat zojuist de mijlpaal van 900.000 registraties overschreden is voor de vorige jaar geïntroduceerde extensie .РФ. Deze nieuwe TLD is een Cyrillische versie van .ru. Onder die “origineleversie “. ru” zijn nog steeds bijna 4 keer zoveel domeinnamen geregistreerd, maar dat komt waarschijnlijk niet als een verrassing gezien die TLD bijna twee decennia oud is.

Voor registraties onder. РФ gelden bovendien momenteel nog strenge restricties, die enkel aanvragen toestaan voor personen of bedrijven met een adres in Rusland. Maar een aantal registrars voorziet wel een achterpoortje door Local presence aan te bieden voor .РФ. Vanaf 11 november worden echter alle beperkingen op deze extensie opgeheven.

Het is wel opvallend dat slechts 63% van de .РФ-namen ook daadwerkelijk in gebruik is. Blijkbaar hebben velen enkel nog maar hun naam onder deze nieuwe extensie gereserveerd, zonder hem ook actief te gebruiken voor en website of e-mail.

Posted under Uncategorized

This post was written by Bart on October 3, 2011

Comments are closed.

More Blog Post