.xxx registry blokkeert domeinnamen

ICM, de .xxx-registry, heeft ongeveer 15.000 .xxx-namen geblokkeerd. Deze namen zullen dus, eens de release voor deze extensie van start gaat, niet geregistreerd kunnen worden.

Het gaat hierbij ondermeer om namen van beroemdheden, rihanna.xxx, leonardodicaprio.xxx, juliaroberts.xxx of georgeclooney.xxx zijn dus reeds geblokkeerd. Ook namen van wereldsteden, woorden die in sommige culturen als beledigend worden beschouwd en een aantal ‘premium’ namen die de registry wenst te veilen, staan op deze lijst.

Deze lijst roept echter ook een aantal vragen op. Als de registry de namen van beroemdheden kan blokkeren zonder dat de beroemdheden zelf hier iets voor hoeven te doen, waarom kan de registry dan andere wereldbekende merknamen zoals BBC, Nike of Pepsi dit voorrecht niet gunnen? De reden hiervoor is waarschijnlijk de volgende: Namen van beroemdheden zijn populaire zoektermen op het Internet, dat weten cybersquatters ook. Daarenboven kunnen beroemdheden geen aanvraag voor deze namen indienen tijdens de sunrise-periode daar zij niet over een geregistreerde merknaam beschikken. Het gaat immers louter en alleen over hun eigen naam.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on August 24, 2011

Comments are closed.

More Blog Post