Renewal rate .co-namen bedraagt 66%

Op 20 juli 2010 startte de ‘go-live’ voor .co domeinnamen (Colombia). Nu, 1 jaar later, blijkt dat 66% van alle namen die toen geregistreerd werden vernieuwd werden.

Ongeveer 2/3de van alle geregistreerde .co-namen werd dus vernieuwd. De .co-registry is bijzonder tevreden met deze renewal-rate. Bovendien is de registry ook zeer tevreden met de bekendheid die het domein reeds verworven heeft. Er werden reeds meer dan 1 miljoen namen geregistreerd in meer dan 200 landen.

Wat renewals betreft, is het tweede jaar vaak het interessantste aangezien er na het eerste jaar vaak veel meer namen niet vernieuwd worden dan na het tweede of derde jaar. Reden hiervoor is dat mensen vaak een naam registreren waarvan ze hoge verwachtingen hebben. Als deze verwachtingen na een jaar niet zijn ingelost dan wordt de naam verwijderd. Hoe langer iemand een domeinnaam in zijn/haar bezit heeft, hoe kleiner de kans dat deze naam niet vernieuwd wordt. Het zal dus afwachten zijn hoeveel procent van de .co-namen volgend jaar vernieuwd wordt.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on August 17, 2011

Comments are closed.

More Blog Post