Zet ICANN .jobs stop?

Een tijdje geleden berichtten we al dat ICANN de .jobs-registry zwaar op de vingers getikt had. De reden hiervoor was dat de .jobs registry een partnership had opgezet dat volgens ICANN de regels van hun eigen beleid schond.

Via de afgesloten overeenkomst konden er namen onder de .jobs extensie geregistreerd worden zonder dat deze registraties beantwoordden aan de regels die vermeld staan in het algemene beleid van de .jobs registry. ICANN was hier echter niet mee akkoord en gaf de registry tot eind maart de tijd deze problemen op te lossen. De registry ging hier echter niet in mee omdat ze volgens hen niets verkeerd gedaan hadden.

Om een naam onder de .jobs-extensie te registreren, dien je aan één van de volgende voorwaarden te voldoen. Je bent:

  1. lid van de SHRM (Society of Human Resource Management)
  2. een HR-bedrijf en je plaatst enkel vacatures binnen je eigen organisatie op de door jouw geregistreerde .jobs-website

Volgens deze regels kunnen bijvoorbeeld interim-, selectie- en rekruteringskantoren geen .jobs-naam registreren. Zij zijn wel HR-bedrijven maar bieden wel jobs voor derde partijen aan.

Nu blijkt dat lid worden van de SHRM helemaal niet zo moeilijk is. Voor .jobs-registry volstond het dan ook dat je lid was van deze ‘society’ om een .jobs-naam te registreren. Wat je daarna met die naam deed, dat maakte de registry niet uit. ICANN is echter van mening dat je als je lid bent van de SHRM je ook SHRM gerelateerde activiteiten moet uitoefenen.

Het hek was helemaal van de dam toen de .jobs-registry zelf de naam universe.jobs registreerde. Aan deze website koppelde ze een grote vacature-databank. Voor ICANN kon dit niet meer door de beugel. Daarom heeft ICANN nu bij het ICC (International Chamber of Commerce) het recht aangevraagd om haar partnership met de .jobs-registry te mogen opzeggen.

Of ICANN, eenmaal ze daartoe de toestemming hebben, ook daadwerkelijk het contract met de .jobs-registry op zal zeggen, is niet duidelijk. We houden u hieromtrent verder op de hoogte.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on August 1, 2011

Comments are closed.

More Blog Post