Transfer-procedure DNS.be gewijzigd

Sinds gisteren, 14 juni 2011, heeft DNS.be de transferprocedure voor .be-namen veranderd. De registry heeft deze wijziging doorgevoerd om een transfer of een overdracht naar nieuwe eigenaar van een .be-naam eenvoudiger te maken.

De wijziging houdt in dat er vanaf nu geen verschil meer bestaat tussen een transfer (overdracht naar nieuwe registrar) of een trade (overdracht naar nieuwe eigenaar). Wanneer er nu een transfer of trade wordt opgestart, zal DNS.be een mail met een code naar de huidige eigenaar versturen. Deze mail bevat een link en via deze link kan de huidige eigenaar de code gaan ingeven bij de registrar. Eens de registrar deze code ontvangen heeft, zal de transfer of trade voltooid worden. Er zullen dus geen verdere mailtjes verstuurd worden. Indien er een overdracht naar nieuwe eigenaar gestart wordt, zal de nieuwe eigenaar dus ook geen mailtje meer ontvangen van de registry om de overdracht goed te keuren.

De transfer of trade zal dus ogenblikkelijk voltooid worden eens de code is ingevuld. Transfers of trades die voor 14 juni via de oude methode werden opgestart, kunnen tot ten laatste 28 juni 2011 voltooid worden.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on June 15, 2011

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: