priv.no opnieuw gereleased

Norid (.no-registry) herlanceert vandaag op 6 juni 2011 de .priv.no extensie. Deze extensie geeft particulieren de mogelijkheid om een Noorse domeinnaam te registrern. Voorheen was dit niet mogelijk gezien de strenge voorwaarden waaraan je dient te voldoen als je een .no-naam wenst te registreren.

Als je een .priv.no-naam wenst te registreren, dien je echter ook aan enkele voorwaarden te voldoen. Je dient:

  • een inwoner van Noorwegen te zijn
  • geregistreerd te staan in het Nationaal Register
  • ten minste 18 jaar oud te zijn

Indien je een aanvraag wil indienen, dien je over een PID (Personal ID Number) te beschikken. De registry biedt  de mogelijkheid om een synoniem te creëren voor uw PID. Op die manier zal je als eigenaar, wanneer je een aanvraag indient voor een .priv.no naam, geïdentificeerd worden met dit synoniem en zal je nationale identiteitsnummer niet vertoond worden.

Aanvragen voor .priv.no zullen door de registry aanvaard worden van 6 tot en met 14 juni 2011. Op 15 juni zullen alle aanvragen gecontroleerd worden. Indien dan blijkt dat er twee of meerdere aanvragen ingediend werden voor dezelfde naam, zal er een loterij gehouden worden om te beslissen aan wie de naam in kwestie wordt toegekend. Vanaf 16 juni 2011 zullen alle aanvragen voor .priv.no namen op een first come, first served basis behandeld worden.

Aangezien de .priv.no extensie al een keer gelanceerd werd in 1993, is het mogelijk dat u reeds de eigenaar bent van dergelijke naam. Als dat zo is dan dient u  uw .priv.no naam up te daten.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on June 6, 2011

Comments are closed.

More Blog Post