Nieuwe transfer-procedure SIDN gaat van start

Vandaag, 17 mei 2011, heeft de SIDN (.nl-registry) de transfer-procedure gewijzigd. Transfers voor .nl-namen zullen vanaf heden lichtjes anders verlopen.

Bij de nieuwe transfer-procedure komt de 5 dagen wachtperiode, die vroeger inging eens een transfer was opgestart, te vervallen. Voor het overige wijzigt er niets. De eigenaar dient nog steeds het token aan de nieuwe registrar te bezorgen, die dan vervolgens de transfer kan opstarten. Het verschil met voorheen is dan dat deze transfer vrijwel onmiddellijk voltooid zal worden.

Het feit dat de registratie-periode komt te vervallen wanneer je een .nl-naam transfereert, verandert niet. Je kan een .nl-naam dus best nog steeds zo kort mogelijk voor zijn vervaldatum transfereren, kwestie van zo weinig mogelijk registratie-periode te verliezen.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on May 17, 2011

Comments are closed.

More Blog Post