9 miljoen .org-namen geregistreerd

Enkele dagen geleden overschreed de .org-extensie de kaap van de 9 miljoen domeinnaam-registraties. Het spreekt vanzelf dat PIR (.org-registry) bijzonder verheugd is met deze mijlpaal. .org is nu de derde grootste gTLD en de 4de grootste TLD wereldwijd gezien. Deze 4de plaats deelt .org wel met de .uk-extensie.

Wat de gTLD’s betreft, moet de .org-extensie enkel de .com-extensie (ongeveer 93 miljoen registraties) en het .net-domein (ongeveer 12 miljoen namen) laten voorgaan. Wereldwijd gezien, is en blijft .com de grootste extensie. Op de tweede plaats vinden we het Duitse domein, .de, terug (14,2 miljoen namen), gevolgd door de .net extensie. Op de 4de plaats vinden we het .org en het .uk domein, beiden met iets meer dan 9 miljoen geregistreerde namen.

De laatste 5 jaar bemerkte PIR een opmerkelijke stijging op van het aantal geregistreerde .org namen. In 2005 waren er nog maar 3,9 miljoen namen geregistreerd sinds de release van dit domein in de late jaren ’80. De laatste 5 jaar steeg het aantal registraties dus spectaculair en in maart 2011 werd de kaap van de 9 miljoen registraties overschreden.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on March 10, 2011

Comments are closed.

More Blog Post