Arabische onrusten

Picture from WIkipedia

Picture from Wikipedia

Enkele dagen geleden besloot Libië om een aantal websites, waaronder Facebook, te blokkeren. Een tijdje later werd er echter beslist dat deze blokkage niet ver genoeg ging en werd er besloten Libië volledig van het Internet af te snijden. In Libië zelf werd dus het hele Internet geblokkeerd. In Libië wordt het Internet gecontroleerd door Libya Telecom & Technology, een telecommunicatiebedrijf in handen van de overheid. Hierdoor kan de overheid dus perfect in zijn eentje beslissen het Internet af te sluiten voor de Libische bevolking.

.ly-namen zijn echter momenteel nog wel steeds bereikbaar. Van de 5 rootservers die instaan voor het .ly-domein bevinden zich er 2 in Libië, 2 in Oregon en 1 in Nederland. Deze 5 rootservers moeten allemaal tegelijk offline zijn alvorens .ly-namen niet meer te bereiken zijn. Tot hiertoe stelt dit probleem zich echter niet.

Ondertussen neemt ook ICANN het zekere voor het onzekere. De volgende ICANN meeting, die plaatsvindt van 19 tot 24 juni, werd verhuisd van Jordanië naar Singapore. ‘Gezien de onrusten en de dagelijks veranderende situatie in het Midden Oosten heeft ICANN besloten de meeting te verhuizen naar Singapore,’ aldus de Raad van Bestuur van ICANN. Het is kort dag om een dergelijke meeting te verhuizen maar Singapore beschikt over de nodige technologie en infrastructuur om dit op te vangen. Verdere details over de meeting in Singapore zullen binnenkort worden meegedeeld.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on February 25, 2011

Comments are closed.

More Blog Post