100.000 .pro namen geregistreerd

Op 3 februari ontvingen we het bericht dat in januari 2011 de 100.000ste .pro-naam geregistreerd werd. Het spreekt voor zich dat de registry bijzonder tevreden is met deze eerste mijlpaal.

Het .pro-domein werd in september 2008 opnieuw gelanceerd. Het domein werd toen voor iedereen toegankelijk gemaakt en dat is duidelijk een beleid dat zijn vruchten afwerpt. Sindsdien gaan de registraties in stijgende lijn met dus nu de eerste 100.000 registraties tot gevolg.

In vergelijking met de andere gTLD’s (generische extensies) heeft het .pro-domein nog wel wat inhaalwerk voor de boeg. Het grootste gTLD domein is uiteraard .com met ondertussen reeds meer dan 89,5 miljoen geregistreerde namen. Op de tweede plaats komt het .net-domein, goed voor iets meer dan 13,3 miljoen registraties. De 3de en 4de plaats van de gTLD’s werden respectievelijk ingenomen door .org (8,7 miljoen) en .info (7,1 mijoen) registraties. .biz sluit de top 5 van generische extensies af met iets meer dan 2 miljoen registraties.

.pro is het domein voor iedereen die professionele diensten aanbiedt. Bovendien is het ook bijzonder eenvoudig om een .pro-domein te registreren. Iedereen die een bedrijf heeft, kan in principe, zonder problemen een domeinnaam onder de .pro-extensie registreren.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on February 4, 2011

Comments are closed.

More Blog Post