Strenge regels .cn blijven ook in 2011 van kracht

Midden januari organiseerde CNNIC (Chinese registry) een vergadering om 2010 te overschouwen en om uitleg te geven over de zaken die in 2011 op til staan voor het Chinese domein.

Om te beginnen wenste CNNIC zich te excuseren voor het feit dat de regels voor een .cn-registratie zo vaak werden gewijzigd in de loop van 2010. De uiteindelijke regels zijn verder ook bijzonder streng.  Zo is het als buitenlandse firma zo goed als onmogelijk om een .cn-naam te registreren. CNNIC zag het aantal nieuwe registraties in 2010 dan ook drastisch dalen. En ook het aantal renewals daalde spectaculair. Het ziet er dus naar uit dat de registry door de houders van .cn-namen zwaar afgestraft is voor deze veranderde regels. Het totaal aantal .cn-namen daalde gedurende 2010 van ongeveer 12 miljoen naar nog een goede 4 miljoen namen.

CNNIC gaf ook aan dat ze in eerste instantie niet van plan zijn hun strenge beleid te wijzigen. Het ziet er dus naar uit dat het ook in 2011 bijzonder moeilijk blijft om een .cn-naam te registreren.

Verder gaf de registry ook aan dat ze in 2011 verder zullen gaan met het verzenden van e-mails naar de eigenaars van .cn-namen om hun identiteit te verifiëren. Eind 2010 had reeds 85% van de eigenaars gereageerd op de mail van de registry hieromtrent. CNNIC wil dit percentage in 2011 opkrikken naar 99%.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on January 28, 2011

Comments are closed.

More Blog Post