Somalische registry stelt landrush uit

Zonet ontvingen we van de Somalische registry (.so) het bericht dat de landrush voor de .so-extensie met 1 week zal worden uitgesteld. De landrush, die oorspronkelijk 16 december zou starten, werd al een keertje uitgesteld naar 10 januari. De reden hiervoor was het enorme succes van de sunrise-periode voor deze extensie waardoor de registry besliste de sunrise met 1 maand te verlengen. Hierdoor eindigde deze sunrise-periode pas op 31 december in plaats van op 30 november. Er werd toen beslist de start van de landrush uit te stellen van 16 december naar 10 januari.

Uit veiligheidsoverweging heeft de registry nu besloten om de start van de landrush nog een weekje op te schuiven. Hieronder vindt u  de nieuwe data:

  • Landrush: 17 januari 2011 tot en met 28 februari 2011
  • ‘General availability’: 1 april 2011

Tijdens de landrush kan iedereen die dit wenst een .so-naam registreren. Registraties zullen pas begin maart voltooid worden aangezien tijdens deze landrush niet het first come, first served principe geldt. De kans is dus bijzonder groot dat er voor bepaalde namen meerdere aanvragen worden ingediend. De namen waarvoor dit gebeurd, zullen na de landrush tijdens een veiling verkocht worden aan de hoogste bieder. Enkel personen die een aanvraag indienden voor een specifieke naam kunnen deelnemen aan de veiling voor die naam.

Op 1 april 2011 gaat dan tot nader order de ‘general availability’ van start. Vanaf dan zullen aanvragen behandeld worden op basis van het first come, first served principe. Iedereen die dit wenst, kan dan een .so-naam registreren.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on January 7, 2011

Comments are closed.

More Blog Post