500.000 .no-namen geregistreerd

Norid (de Noorse registry) zette het nieuwe jaar al meteen goed in. Gisteren werd immers de 500.000ste .no-domeinnaam geregistreerd. De naam linge-compagniet.no werd geregistreerd door de gelijknamige firma. Het spreekt voor zich dat de Noorse registry bijzonder tevreden is met deze mijlpaal.

De laatste jaren gaat het .no-namen trouwens voor de wind. In 1995 waren er nog maar 1.000 .no-namen geregistreerd. Dit aantal was in september 2008 tot 400.000 gestegen. Op amper 2 jaar tijd kwamen daar dus nog eens 100.000 namen bij. Een half miljoen namen kan weinig lijken, zeker in vergelijking met andere extensies, maar gezien de strenge voorwaarden die verbonden zijn aan een .no-registratie is dit toch een opmerkelijk resultaat.

Zo is het momenteel voor particulieren onmogelijk een .no-naam te registreren, al bekijkt de Noorse registry wel of ze dit in de toekomst zouden kunnen toestaan. Verder is het als buitenlandse firma allesbehalve eenvoudig een .no-naam te registreren. Je dient immers te beschikken over een Noors bedrijf. Bovendien mogen er ook maar maximum 20 namen per firma geregistreerd worden. Voor een extra prijs is het echter wel mogelijk om gebruik te maken van zogenaamde “local presence” waardoor particulieren of buitenlandse firma’s toch nog een .no-naam kunnen registreren

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on January 4, 2011

Comments are closed.

More Blog Post