Sunrise .so en .co.no van start

Op 1 november zijn de sunrise voor zowel .so (Somalië) als .co.no (Noorwegen) gestart. Voor beide extensies geldt dat tijdens deze sunrise enkel eigenaars van een geregistreerde merknaam hun naam onder de .so en/of .co.no extensie kunnen registreren.

De sunrise voor .so loopt van 1/11/2010 tot en met 30/11/2010. Als er tijdens de sunrise 1 of meer geldige aanvragen worden ingediend voor één naam dan zal deze naam tussen 1/12/2010 en 15/12/2010 tijdens een veiling per opbod verkocht worden. Enkel de personen die een geldige aanvraag indienden, kunnen deelnemen aan de veiling. Meer informatie over de .so-sunrise kunt u hier nalezen.

De sunrise voor de .so-extensie zal gevolgd worden door een landrush en ten slotte door de ‘general availability’.

Voor .co.no geldt een sunrise periode van 3 maanden, van 1/11/2010 tot en met 31/01/2011. Vervolgens zal er op 22/02/2011 overgegaan worden naar de ‘general availability’. Dit betekent dus dat vanaf 22/2 iedereen die dit wenst een .co.no naam kan registreren. Meer informatie over de .co.no sunrise vindt u hier terug.

Belangrijk om weten is ook dat .co.no geen officiële Noorse extensie is en dat de Noorse registry niets te maken heeft met dit domein. Meer informatie daaromtrent kunt u hier nalezen.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on November 3, 2010

Comments are closed.

More Blog Post