EURid implementeert DNSSEC

Op woensdag 9 juni gaat EURid (.eu registry) over tot de implementatie van DNSSEC. Deze implementatie bestaat uit 2 fases. Ten eerste zal DNSSEC geïmplementeerd worden in het registratiesysteem. Deze implementatie zal 2 uur in beslag nemen en zal morgenvroeg uitgevoerd worden tussen 4u en 6u. Dit betekent dat morgen tussen 4u en 6u het systeem van EURid offline zal zijn. Voor alle duidelijkheid, huidige .eu-registraties blijven wel gewoon werken. Als u dus reeds een actieve .eu-naam hebt, dan zal deze blijven functioneren.

Vanaf 6u zal EURid starten met de implementatie van DNSSEC in hun nameservers. Dit zal vermoedelijk de hele dag in beslag nemen. Dat houdt in dat nieuwe registraties en aanpassingen die op 9 juni 2010 in de loop van de dag aangevraagd worden niet per direct in de .eu-zonefile worden ingeladen. Dit betekent dat de aanpassingen en dergelijke wel getoond zullen worden in de Whois-informatie maar technisch gezien zullen de aanpassingen pas op het einde van de werkdag worden uitgevoerd. Ook tijdens de implementatie van DNSSEC in de nameservers zullen bestaande .eu-namen actief blijven.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on June 8, 2010

Comments are closed.

More Blog Post