Haïtiaanse registry overleeft aardbeving

Enkele dagen geleden nam ICANN contact op met de Haïtiaanse registry. Iedereen die hier werkt, heeft de zware aardbeving en de naschokken die het land getroffen hebben overleefd. Begrijpelijkerwijs is het personeel in choque. Velen zijn hun huizen kwijt en helemaal ondersteboven van wat er de afgelopen dagen gebeurd is.

Wat de infrastructuur van de .ht registry betreft, is er goed en slecht nieuws. Door de aardbeving zijn sommige nameservers van de .ht registry niet meer bereikbaar voor personen van buiten Haïti als gevolg van aanzienlijke schade aan de lokale telecommunicatie-infrastructuur. Men probeert er nu voor te zorgen dat Haïti terug bereikbaar wordt vanuit het buitenland door connecties tot stand te brengen via de Dominicaanse Republiek.

Ondanks het feit dat een deel van de infrastructuur verwoest is en dus niet werkt zoals verwacht, blijft het .ht domein functioneren door middel van een aantal locaties buiten Haïti. Ondertussen worden er bijkomende maatregelen genomen die ervoor moeten zorgen dat het .ht domein ook bereikbaar blijft wanneer de omstandigheden zouden verslechteren.

Ondanks alle problemen die het land en zijn bevolking momenteel kent, wordt er dus zelfs aan de bereikbaarheid van het .ht domein gedacht.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on January 21, 2010

Comments are closed.

More Blog Post