Management DNS.be stapt op

Het gaat van kwaad naar erger bij DNS.be (.be registry). Een tijdje geleden werd al aangekondigd dat Marc Van Wesemael (CEO) en Peter Janssen (CTO) besloten om op te stappen. Vandaag ontvingen we het bericht dat ook Jan Jansen (Chief Operations), Geert Debyser (Chief Software Development) en woordvoerder Hans Seeuws het voor bekeken houden bij de Belgische domeinbeheerder.

Deze drie laatsten zouden opstappen omdat ze zich gaan toespitsen op een nieuw project. Het project dat Geert Debyser, Jan Jansen en Hans Seeuws willen lanceren, betreft een soort adviesbureau rond DNSSEC. Het nieuwe beveiligingsprotocol, dat in 2010 geïmplementeerd moet worden bij DNS.be, zou een min of meer waterdichte oplossing bieden voor de verdediging van de integriteit van het domeinnaamsysteem.

Er doen echter ook andere geruchten de ronde over de reden van vertrek van bijna het hele management. Zo zouden ze zich niet langer kunnen verzoenen met de gang van zaken binnen de organisatie. ‘De Raad van Bestuur wil van DNS een zo goedkoop mogelijke organisatie maken, waar men verder niet te veel naar moet omkijken. En daar hebben heel wat mensen het erg moeilijk mee,’ aldus een interne bron.

Deze geruchten worden echter formeel ontkend door Jo Van Gorp, manager ad interim van DNS.be. ‘Het nieuwe budget voor 2010 is onlangs goedgekeurd en in dit budget is een groter aandeel voorzien voor investeringen waardoor DNS.be zich op hoog niveau kan blijven ontwikkelen,’ aldus Van Gorp.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on January 7, 2010

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: