SIDN stelt EPP nogmaals uit

logosidn1De SIDN (registry voor. nl-domeinnamen) stelt de invoering van de nieuwe EPP-interface verder uit. Deze nieuwe interface zou de SIDN in lijn met de meeste andere “moderne” registers. Momenteel werkt het nl-registratie systeem nog steeds via een nogal verouderd e-mail interface.

De nieuwe interface was oorspronkelijk eigenlijk al aangekondigd om beschikbaar te zijn tijdens de tweede helft van 2007. Hij is sindsdien echter verschillende keren uitgesteld of zelfs volledig geschrapt uit de planning. De feitelijke invoering leek dichterbij te komen, nu een beperkte aantal .nl-agenten al mochten testen via de nieuwe interface. Het open stellen van de testomgeving voor alle registrar was aangekondigd voor 4 januari 2010. Vandaag, op minder dan twee weken voor die datum, deelt de SIDN echter mee dat zij niet in staat zou zijn om alles tijdig klaar te hebben. De testomgeving is nu gepland om open gesteld te worden op 1 februari 2010. Hierdoor is de daadwerkelijke invoering van de EPP in het live-systeem ook is uitgesteld met een maand, van 17 februari tot 17 maart.

De .nl-deelnemers kijken gespannen uit naar de komst van het nieuwe systeem. De .nl-registry heeft niet bepaald een perfect voorgeschiedenis wat betreft het naleven van dead-lines. Een implementatie van DNSSEC werd ook nog aangekondigd voor het jaar 2009, maar is uitgesteld tot een tot nader order onbekende datum in de toekomst. De vorige versie van de SIDN-interface (ook bekend als DRS4) werd uiteindelijk ingevoerd in september 2007, na verschijdene keren te zijn uitgesteld. Tijdens de eerste dagen van de release, bleek deze bovendien nog verschillende bugs te bevatten die via last-minute bugfix verholpen moesten worden.

Posted under Uncategorized

This post was written by admin on December 24, 2009

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: