.yu verdwijnt volledig

Om middernacht houdt het bestaan van de .yu extensie volledig op.  Sinds Joegoeslavië uit elkaar viel, was het niet meer mogelijk een .yu extensie te registreren maar bestaande .yu namen werden nog wel ondersteund. Deze ondersteuning houdt om middernacht ook volledig op.

Personen die een .yu naam bezitten, hebben sinds begin 2008 de mogelijkheid gekregen deze naam om te zetten naar een .rs (Servië) of een .me (Montenegro) naam. Personen die dit niet gedaan hebben, zitten nu na middernacht met een probleem want geen enkele .yu website zal nog bereikbaar zijn.

Op zich lijkt het logisch dat, wanneer een land niet meer bestaat, je ook geen domeinnaam onder deze landextensie kan registreren. Op zich hoeft dat echter niet altijd zo te zijn. Zo is het bijvoorbeeld nog steeds mogelijk een .su naam (Sovjet Unie) te registreren hoewel deze unie reeds lang niet meer bestaat.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on September 30, 2009

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: