Lancering .eu IDN namen in december van start

Op 10 december start Eurid (.eu registry) met de lancering van .eu IDN namen. Bij de lancering van deze IDN namen wordt geen sunrise periode voorzien. Houders van een geregistreerde merknaam die speciale tekens bevat, zullen hun naam dus niet eerder kunnen registreren. Alle aanvragen voor IDN namen zullen behandeld worden op een first come, first served basis.

Internationalised Domain Names (IDNs) zijn domeinnamen die karakters, zoals letters met accenten en karakters van niet Latijnse talen (Grieks bijvoorbeeld), kunnen bevatten. Namen die nu dus mogelijk worden, zijn bijvoorbeeld: www.café.eu terwijl nu enkel www.cafe.eu mogelijk was.

Niet alleen zullen alle karakters van de 23 officiële EU talen voorzien zijn bij de uitvoering van IDNs voor .eu domeinnamen. Ook volledige alfabetten van officiële EU talen zullen ondersteund worden. Dit betekent dat karakters binnen deze alfabetten, die niet gebruikt worden in een officiële EU taal, toch mogelijk zullen zijn. Door dit te doen, hoopt Eurid voorbereid te zijn op de toetreding van nieuwe landen tot de EU.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on September 11, 2009

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: