.cm is een speeltuin voor cybersquatters

Half juni ging de release van het .cm domein (Kameroen) van start. Na de sunrise periode bevinden we ons ondertussen in de landrush. Tot nu toe lijkt het .cm domein een groot succes te zijn. Het spijtige aan deze zaak is dat cybersquatters een groot aandeel in dit succes hebben.

Cybersquatters zien .cm als een goed alternatief voor bekende .com namen. Vaak zijn mensen te snel met het intypen van een domeinnaam. De fout tussen .com en .cm wordt dan ook snel gemaakt en daar willen cybersquatters van profiteren. Op dat gebied is het .cm domein een grote speeltuin voor hen. En dat lijkt te lukken ook. Zo werd de naam google.cm reeds geregistreerd en worden er hier reeds 20.000 hits per dag geteld.

Bedrijven worden daarom ook aangeraden hun .com naam zo snel mogelijk onder de .cm extensie te registreren teneinde alle problemen met cybersquatters te voorkomen.

Het volledige artikel over hoe interessant de .cm extensie voor cybersquatters is, vindt u hier.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on July 23, 2009

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: