.mobi is aan een flinke opmars bezig

Het afgelopen jaar constateerde dotMobi (de mobi registry) een enorme groei in het aantal nieuwe registraties voor .mobi domeinnamen. Begin 2008 waren er amper 150.000 .mobi namen geregistreerd, nu staat de teller op 1.100.000. Dat is een groei van 700%. Logisch dus dat ze bij dotMobi euforisch zijn. Zeker om dat het er lange tijd naar uit zag dat het domein nooit echt zou aanslaan.

Het speciale aan een .mobi naam is dat deze bezocht dient te kunnen worden via een mobiel toestel zoals een GSM of een PDA. Dit bleek lange tijd een hindernis te zijn maar deze lijkt nu toch genomen aangezien zowel grote als kleinere merken massaal voor .mobi lijken te kiezen. Eén van de redenen zou kunnen zijn dat een .mobi naam garant staat voor snel gevonden worden via zoekrobots.

Nu het domein eindelijk goed gelanceerd is, blijft het afwachten of het in de toekomst zijn groei zal kunnen behouden.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on May 18, 2009

Comments are closed.

More Blog Post