Schitterend eerste kwartaal voor .ie

De .ie registry (Ierland) mocht tijdens het eerste kwartaal van 2009 het grootste aantal nieuwe registraties ooit optekenen. Gedurende de eerste 3 maanden van dit jaar werden er 9.781 nieuwe .ie namen geregistreerd. Dit is een stijging van 28% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2008. 80% van deze 9.781 werden geregistreerd door éénmanszaken of BVBA’s.  98% van deze namen werden geregistreerd door resellers.

‘Het doet ons enorm plezier dat .ie namen zo massaal geregistreerd worden,’ aldus David Curtin, CEO van de .ie registry. ‘Het is zeer motiverend om te merken dat mensen, ondanks de economische crisis, duidelijk nog potentieel zien in online activiteiten. We kunnen niet anders dan tevreden zijn met deze cijfers,’ besluit Curtin.

Er zijn echter wel een aantal voorwaarden om een .ie naam te registreren. Zo dient de domeinnaam geheel of gedeeltelijk overeen te stemmen met de bedrijfsnaam of de merknaam van de houder van de domeinnaam. Als de eigenaar geen adres heeft in Ierland dan dienen ook de economische banden met het land bewezen te worden, bijvoorbeeld door een factuur aan een Ierse klant.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on May 13, 2009

Comments are closed.

More Blog Post

Previose Post: