.tv valt in het water

televisie11En dat mag voor één keer bijzonder letterlijk geïnterpreteerd worden. .tv is de extensie van Tuvalu, een eiland gelegen in de Grote Oceaan ten noorden-oosten van Australië. Het eiland dreigt echter langzaam maar zeker te verdwijnen. Enerzijds heeft het eiland te kampen met de problemen van een stijgende zeespiegel. Hierdoor zinkt het stilletjes aan. En dat is geen goed nieuws als je weet dat het hoogste punt van het eiland amper 4,5m boven de zeespiegel ligt. Anderzijds is het inwonersaantal van Tuvalu door de jaren heen flink toegenomen. Door dit grotere inwonersaantal krijgt het eiland ook af te rekenen met toenemende erosie waardoor bepaalde delen van Tuvalu ook letterlijk in het water verdwijnen. De inwoners van Tuvalu wordt ondertussen reeds aangeraden om uit te wijken naar Australië of Nieuw-Zeeland.

Vraag is natuurlijk wat er met de .tv extensie zal gebeuren. Zonder land ook geen domeinextensie zou je denken. In principe is dit de normale gang van zaken. Dit is bijvoorbeeld gebeurd bij de .yu extensie (Joegoeslavië). Toch hoeft het niet altijd zo te lopen. Voorbeeld hiervan is de .su extensie. Deze extensie was bedoeld voor de Sovjet Unie. Deze bestaat ondertussen niet meer maar de .su extensie kan nog wel steeds geregistreerd worden. Dat deze extensie nog bestaat, heeft onder meer te maken met het feit dat de registry deze extensie niet vrijwillig wou opgeven. Als de .tv registry ook deze houding aanneemt, is er dus een kans dat deze extensie blijft bestaan. Een ander belangrijk feit is dat alle technische zaken voor .tv reeds geregeld worden door Verisign. Misschien zijn zij wel bereid ook de administratieve kant van de zaak op zich te nemen wanneer dit nodig is. Momenteel blijft het echter afwachten wat er met deze extensie zal gebeuren.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on May 5, 2009

Comments are closed.

More Blog Post

Next Post: