Typopiraten ahoy!

Iedereen maakt wel eens typefouten en net van deze fouten profiteren typopiraten. Hoe gaat het in zijn werk? De typopiraten registreren een naam die enorm lijkt op een bekende domeinnaam. Wanneer u dan een typefout maakt, komt u op de verkeerde site terecht die vaak vol staat met reclame. Op deze manier verdienen typopiraten hun geld.

Sinds kort merken we dat ook .be, .nl en .eu namen steeds vaker ten prooi vallen aan deze vorm van internetpiraterij. Bovendien neemt deze vorm van piraterij ook steeds grotere vormen aan. Vorig jaar regende het klachten bij het WIPO (World Intellectual Property Organisation). Beroemde personen en bedrijven dienden klacht in omdat ze het slachtoffer waren geworden van typopiraterij! Het gaat zelfs zo ver dat bepaalde bedrijven de bedrijfsnaam van hun concurrent als typonaam registeren in de hoop zo klanten te kunnen afsnoepen.

bNamed raadt u daarom aan even goed na te denken als u een nieuwe domeinnaam registreert. Kies voor een duidelijke naam, een naam die gemakkelijk te spellen is en waar niet getwijfeld kan worden over de schrijfwijze. Indien er toch een misverstand kan ontstaan over de schrijfwijze van uw domeinnaam kunt u ook steeds op veilig spelen en een aantal varianten van uw naam eveneens registeren en laten doorlinken naar uw eigen website.

Een goed voorbeeld van een slecht doordachte domeinnaam is bijvoorbeeld www.bNamed.net. Deze naam kan immers op verschillende manieren geschreven worden. Daarom hebben we dan ook onze voorzorgen genomen en eveneens www.beNamed.net en www.b-Named.net geregistreerd en laten doorlinken naar onze eigen website!

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on September 29, 2008

Comments are closed.

More Blog Post