.sx als alternatief voor .xxx?

Een tijdje geleden berichtten we reeds via deze site dat er 3 nieuwe extensies gecreëerd waren om de nieuwe naties te vertegenwoordigen die in oktober 2010 ontstonden na het uiteenvallen van de Nederlandse Antillen. Eén van deze extensies is het .sx-domein voor het eiland Sint-Maarten.

OpenRegistry is erin geslaagd om tot een exclusieve overeenkomst te komen met de overheid van Sint-Maarten. Zij zullen samen met MediaFusion Inc verantwoordelijk zijn voor het beheer van het .sx-domein. Verder lijkt het erop dat OpenRegistry deze extensie wil gaan promoten als een alternatief voor de .xxx-extensie. De .xxx-extensie is al lange tijd in de running om de ‘volwassen’ extensie op het Internet te worden. Dit is echter een beslissing die ICANN moet nemen en het is een proces van lange adem. Het .sx-domein is echter niet onderworpen aan beslissingen van ICANN waardoor dit domein veel sneller operationeel kan zijn.

Vraag is natuurlijk of het .sx-domein een waardig alternatief kan vormen voor de .xxx-extensie. Maar aangezien de .sx-extensie sneller online zal zijn, vormt dit uiteraard wel een reële mogelijkheid.

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on March 17, 2011

Comments are closed.

More Blog Post