Staat Kentucky neemt 141 domeinnamen in beslag!

In de staat Kentucky in midden Amerika heeft de overheid 141 domeinnamen in beslag genomen die te maken hebben met online gambling. Het gaat voornamelijk over pokersites zoals AbsolutePoker.com, PokerStars.com en Cakepoker.com.

Op donderdag 18 september werd door de rechtbank in Kentucky het bevel gegeven tot overdracht  van deze namen. Enkele domeinnaamregistrars hebben reeds gezegd te zullen meewerken aan deze overdracht, andere registrars houden de namen liever in eigen bezit. Op 7 oktober vindt de volgende zitting van dit proces plaats.

Volgens Steve Beshear, gouverneur van Kentucky, wil hij met deze inbeslagname van deze namen het algemeen welzijn van de inwoners van Kentucky beschermen. ‘De enige vorm van gokken die bij ons is toegestaan, zijn de staatsloterij en de paardenrennen. Tegen andere vormen van illegaal gokken moeten maatregelen genomen worden,’ aldus Beshear.

ImeGA (Interactive Media Entertainment & Gaming Association)  heeft zich in deze zaak burgerlijke partij gesteld met de vraag de inbeslagname te verwerpen. ‘Het klopt dat in Kentucky illegaal gokken verboden is ,’ aldus Edward Leyden, voorzitter van ImeGA, ‘het statuut dat hierover bestaat, spreekt echter enkel over “gambling devices”, over domeinen die aan gokken gerelateerd zijn, wordt niets gezegd.’

‘Ook de registrars van de inbeslag genomen domeinnamen zitten met de zaak verveeld’, aldus Leyden. ‘Enerzijds beseffen ze dat algemeen welzijn belangrijk is en willen ze de staat Kentucky niet voor het hoofd stoten. Anderzijds vrezen ze dat de personen die de namen bij hen geregistreerd hebben schadevergoeding zullen eisen als de namen in beslag genomen blijven.’

Posted under Uncategorized

This post was written by lieve on October 1, 2008

Trackbacks

More Blog Post